nedelja, 14. november 2010

Najlepši trenutki

Nekateri trenutki v življenju so lepi drugi malo manj. Živimo pa za te trenutke, ob katerih se nam na obrazu nariše nasmeh. Mogoče res niso tako pogosti, so pa zato toliko lepši, ko se zgodijo. Ti trenutki nas spremljajo celo življenje. Kot otrokom nam je bil skoraj vsak trenutek tak. Že, če si dobil bombon za nagrado ali pa zmagal v igri zemljokrast, je bil to en lepih trenutkov. Seveda je to danes čisto drugače. Lepih trenutkov ni tako veliko in prav gotovo niso nič podobni tistim iz otroštva. Zdaj je lep trenutek, ko se ti nekdo, ki ga niti ne poznaš, nasmehne. Ko dobiš v šoli višjo oceno kot si pričakoval. Ko ti prijatelj ponudi svojo roko, ko to najbolj potrebuješ. Ko ti oseba, ki ti je pri srcu reče, da ji tudi ti veliko pomeniš in tako naprej.

Všeč mi je metoda ''hit and run kindness''. Pri tem gre za neko prijaznost, ki ti jo nameni popoln tujec in oddide prav tako hitro kot se je tudi prikazal. Pomislite samo, kako lepši bi bil svet, če bi bilo več tako mislečih ljudi.

Zakaj nebi drugim polepšali dneva, če pa to lahko storimo z takšno lahkoto? In, če bomo dan polepšali drugim, ga bo slej ko prej nekdo polepšal tudi nam. ^^




Ena lepa pesmica, ki nas spodbuja k pomoči drugim ljudem, ki jo potrebujejo. (:
We are the world!



Ni komentarjev:

Objavite komentar